Renkamės pigiausią Lietuvoje veikiančių ryšio operatorių pasiūlymą: paaiškėjo, kuri telekomunikacijų bendrovė siūlo pigiausias paslaugas, o kuri - brangiausias

Lukas Snarskis

2024-01-15, 07:46

3 komentarai (-ų)

Naujo mobiliojo operatoriaus ir jų siūlomų planų pasirinkimas gali būti tikrai nelengva užduotis. Trijų populiariausių paslaugų tiekėjų paslaugų kaina yra labai panaši, o skirtumai tarp jų – pakankamai nedideli. Jeigu norite pakeisti savo operatorių – tuomet šis tekstas kaip tik Jums.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Renkamės pigiausią Lietuvoje veikiančių ryšio operatorių pasiūlymą: paaiškėjo, kuri telekomunikacijų bendrovė siūlo pigiausias paslaugas, o kuri - brangiausias

Šiandien norėtumėme trumpai aptarti mobiliojo ryšio operatorių siūlomas kainas ir ką už tai gauname, o šiame palyginame lyginome trijų kompanijų siūlomus planus – tai „Telia“, „Tele2“ ir „Bitė“. Analogišką palyginimą darėme dar 2022 metų pabaigoje, o tuometinius rezultatus rasite paspaudę čia.

Kaip ir ankstesniame palyginime, taip ir šiame, nusprendėme palyginti planus, kurie siūlo 5G ryšio technologiją, o taip pat suteikia 50 GB mobilių duomenų. Būtent mobilieji duomenys yra pagrindinis aspektas į kurį atsižvelgiame ir tuomet žiūrime kiek toks planas kainuoja ir kokias kitas galimybes suteikia ryšio operatorius.

Pokalbių planai su 50 GB interneto ir 5G galimybe

Lietuvoje veikiantys mobiliojo ryšio operatoriai siūlo palankesnes sąlygas tiems, kurie pasirašo terminuotas sutartis. „Bitė“ ir „Telia“ savo klientams siūlo 24 mėnesių įsipareigojimą, o „Tele2“ – 18 mėnesių. Šiuo metu žemiausią kainą siūlo būtent pastarasis operatorius.

„Tele2“ tinkle 50 GB planas šiuo metu siūlomas už 24,90 eurų per mėnesį. Tiesa, analogišką kainą pateikia ir „Bitė“, tačiau čia reikia pasirašyti 24 mėnesių sutartį, kuomet „Tele2“ įsipareigojimų trukmė – tik 18 mėnesių. Dar vienas niuansas – „Tele2“ šiuo metu taiko nuolaidą, o standartinį plano kaina siekia 27,50 eurų per mėnesį.

Kaip bebūtų, būtent „Tele2“ šiai dienai siūlo viena žemiausių kainų, o ir įsipareigojimų trukmė yra ne tokia ilga kaip kitur. Kartu su šiuo planu jūs gausite neribotus pokalbius ir SMS žinutes, o užsienyje galėsite panaudoti 18,91 GB duomenų. Tiekėjas suteikia ir papildomų paslaugų – nemokama „Mobile ID“ paslauga trims mėnesiams, du mėnesiai nemokamos interneto apsaugos, mėnesis „Go3“ televizijos ir neriboti gigabaitai pirmąjį mėnesį.

Analogiškas planas „Bitėje“ jums suteiks 20 GB duomenų užsienyje, o taip pat ir 1000 žinučių ir 1000 minučių skambinant ar rašant į kitas Europos Sąjungos šalis. Žinoma, pokalbių minutės ir žinutės nėra ribojamos šalies viduje.

„Telia“ 50 GB mobilių duomenų planą šiuo metu siūlo įsigyti už 26,90 eurų, sudarant 24 mėnesių sutartį. Ryšio operatorius taip pat suteikia neribotus pokalbius ir SMS žinutes, o Europos šalyse galėsite naudotis 31 GB mobiliųjų duomenų. Šio operatoriaus paslaugos yra brangiausios, lyginant su kitais dviem paslaugų tiekėjais, o standartinė tokio plano kaina – 28,90 eurų.

Daug keliaujantys turėtų rinktis atsargiai

Daugelis mūsų mėgsta keliauti, o tai taip pat gali būti labai svarbus kriterijus, renkantis mobiliojo ryšio operatorių. Nors „Tele2“ ir „Bitė“ šiuo metu siūlo pigiausias paslaugas, tačiau keliaujantys turės didesnius apribojimus.

Kaip jau minėjome, „Tele2“ suteikia 18,91 GB mobilių duomenų, o „Bitė“ – 20 GB. Tačiau pagal duomenis Europos Sąjungoje pirmauja „Telia“, kuri nors ir siūlo brangiausią planą, tačiau savo klientams suteikia net 31 GB mobiliųjų duomenų keliaujantiems.

Žinoma, visais atvejais, išnaudojus operatoriaus suteikiamą duomenų limitą, kiekvienas papildomas megabaitas bus apmokestintas tuo metu galiojančiomis didmeninėmis reguliuojamų tarptinklinio ryšio paslaugų kainomis. Tačiau jeigu daug keliaujate – svarbu ne tik duomenų kiekis Lietuvoje, tačiau ir kitose šalyse.

Pagal šį kriterijų, nepaisant aukštesnės kainos, „Telia“ suteikia savo klientams daugiausiai laisvės.

„Bitė“ kelia kainas, o „Tele2“ skelbia apie mažinimą

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ dar praėjusių metų pabaigoje paruošė savo klientams šventinę dovaną, kuri sukėlė tikrą diskusijų audrą socialiniuose tinkluose. Įvairiose socialinio tinklo „Facebook“ grupėse ir puslapiuose internautai dalinasi nuotraukomis, kuriose – gautas laiškas iš telekomunikacijų bendrovės „Bitės“. Jame informuojama, jog nuo 2024 metų vasario 1 dienos keisis bendrosios paslaugų teikimo sąlygos ir kainynas.

Laiške, kurį matė ir Telefonai.eu redakcija, teigiama, jog „Bitė“ šiuo metu vykdo didžiausią investicinę programą, skirtą paslaugų kokybei gerinti. „Jau kelerius metus į naujos kartos 5G tinklo statybą bei jau turimų tinklų modernizavimą investuojame 100 mln. eurų. Ir toliau investuosime į jums teikiamų paslaugų kokybės gerinimą“, - teigiama „Bitės“ klientų gaunamuose laiškuose.

Tačiau gražius „Bitės“ atstovų pažadus netrukus pakeičia naujienos, kurios nepatinka daugeliui – tuomet informuojama apie besikeičiančias sąlygas ir kainyną. Laiške informuojama, kad besinaudojantys skambučių paslauga, namų internetu, nešiojamuoju internetu ar „Bitės“ televizija namams „Go3“ – paslaugų plano kaina keisis po 1,88 Eur/mėn.

„Bitė“ informuoja ir apie kylančias mobiliojo parašo kainas. Šiuo metu tokios paslaugos kaina siekia 87 centus per mėnesį, tačiau nuo vasario 1 dienos kaina sieks jau 1,99 euro.

Ir kuomet „Bitė“ praneša apie paslaugų kainų pakėlimą, „Tele2“ žengė priešingu keliu. Sumažinti planų kainas bendrovė nusprendė atsižvelgdama į situaciją rinkoje, o ypač – augančias žmonių išlaidas. Operatorius 40 proc. sumažino 25 GB pokalbių plano su neribotomis skambučių minutėmis ir SMS kainą. Pasirašant 24 mėn. sutartį, planas vietoje 20,90 Eur per mėnesį dabar kainuoja 12,50 Eur/mėn. Pirmą mėnesį klientai galės naudotis neribotais GB, kam galioja sąžiningo naudojimo taisyklės.

Pasirašant dviejų metų sutartį klientai taip pat gali užsisakyti 50 GB nešiojamojo interneto planą, kurio kainą operatorius sumažino 63 proc. Dabar šis planas vietoje 15 Eur/mėn. kainuoja 5,50 Eur/mėn.

Dabar pasirašius 24 mėn. sutartį „Tele2“ 5G namų interneto 500 GB planas vietoje 29 Eur/mėn. kainuoja 18,90 Eur/mėn., o neribotų GB planas – 21,90 Eur/mėn. vietoje 34 Eur/mėn. Be to, pasirinkus vieną iš minėtų namų interneto planų pirmaisiais sutarties metais jo mėnesiniam mokesčiui papildomai bus taikoma 50 proc. nuolaida.

3 komentarų

Nero

Bitė jau 3čią kart kelia kainas,o 5G toje pat vietoje vasarą buvo 320 greicio paskutynius tris menesius max 50 vos ištempe.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas