Kinijos kompanijos nepaliauja stebinti inovacijomis: Las Vegase pademonstruotas aukščiausios klasės vaizdą siūlantis projektorius bei dar niekur neregėtas įrenginys

Arnas Balčiūnas

2024-01-10, 11:46

0 komentarų

Norite savo kambaryje turėti „IMAX Enhanced“ klasės projektorių arba slaptą lubinį projektorių, kuris apsimeta stebuklinga lempa? Kinijos kompanija XGIMI jums gali pasiūlyti būtent tai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinijos kompanijos nepaliauja stebinti inovacijomis: Las Vegase pademonstruotas aukščiausios klasės vaizdą siūlantis projektorius bei dar niekur neregėtas įrenginys

CES 2024 parodos metu kompanijos atstovai pademonstravo naująjį „Horizon Max“ vaizdo projektorių su „IMAX Enhanced“. Naujasis įrenginys pasižymi išmania programine įranga ir dvigubais šviesos šaltiniais, kurie užtikrina platesnę spalvų gamą, didelį ryškumą ir geresnį kontrastą.

Verta pastebėti, jog XGIMI pristatytas projektorius yra pirmasis pasaulyje ilgo nuotolio išmanusis projektorius, turintis „IMAX Enhanced“ sertifikatą, kuris anksčiau buvo prieinamas tik labai brangiems modeliams. Gamintojas siekia sukurti 4K raiškos įrenginį, kuris leistų pirkėjams mėgautis vaizdu, koks yra matomas kino teatro salėje. Tiesa, kol kas nėra žinoma kiek ši naujiena kainuos.

„XGIMI Horizon Max“ veikia dviejų technologijų pagrindu. Pats gamintojas jas vadina „ISA (Intelligent Screen Architecture) 5.0“ ir „Dual Light 2.0“. Pirmoji naudoja aparatinės ir programinės įrangos derinį, įskaitant visiškai automatizuotą motorizuotą kardaną, kuris automatiškai nustato geriausią projekcijos padėtį, o išmanioji sistema gali įsiminti skirtingoms sienoms skirtus nustatymus.

Antroji technologija – „Dual Light 2.0“ - sujungia trigubą lazerį ir fosforo šviesą. Pastaroji skirta bet kokiems pirmosios lempos sukeltiems trūkumams šalinti, o rezultatas yra itin ryškus ir siekia 3 100 ISO liumenų. Negana to, matomas vaizdas yra ir kontrastingas, nes natūralus kontrasto santykis yra 2 000:1. XGIMI atstovų teigimu, tai ryškiausias iki šiol sukurtas įmonės projektorius, kurio ryškumas 35 proc. didesnis nei ankstesnio „Horizon Ultra“ flagmano.

XGIMI taip pat pristato „Aladdin“, kurį vadina „unikaliu trigubu įrenginiu“. Ši naujiena - tai lubų projektorius, išmanioji lempa ir garsiakalbis viename įrenginyje. Jis gali projektuoti iki 100 colių HD vaizdą su 0,7:1 projekcijos santykiu, o įmontuotas „Harman Kardon“ garsiakalbis užtikrina 360 laipsnių garsą.

Skelbiama, jog „Aladdin“ taip pat pateikia dinamiškus ekrano vaizdus, didžiules interaktyvias vaikiškas knygas ir aplinkos garsus prieš miegą. Negana to, šis produktas pelnė garbingą paminėjimą tarp CES 2024 inovacijų apdovanojimo.

„XGIMI Alladin“ iš pradžių debiutuos Japonijos rinkoje, o informacijos apie šios naujienos pasirodymą Europoje ar kituose regionuose – nėra pateikiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas