Televizoriai žengė didžiulį žingsnį į priekį: ką naujausi modeliai siūlo kompiuterinių žaidimų mėgėjams?

Pranešimas spaudai

2023-11-01, 07:15

0 komentarų

Išmanieji televizoriai praplečia savo tradicinės sąvokos ribas ir tampa universaliu įrenginiu namuose. Naujos kartos televizoriai atstoja kino teatrus, muzikos koncertus, sporto varžybas, juose galime naršyti internete, skaityti informaciją portaluose ir susirasti naudingą informaciją.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Televizoriai žengė didžiulį žingsnį į priekį: ką naujausi modeliai siūlo kompiuterinių žaidimų mėgėjams?

Pastaraisiais metais išmanieji televizoriai žengė didelį žingsnį į priekį kompiuterinių žaidimų srityje bei gali pasiūlyti naujų integruotų funkcijų ir žaidimų entuziastams.

„Išmanieji televizoriai tampa centru, aplink kurį sukasi pagrindiniai vartotojų poreikiai. Technologinė pažanga leidžia mums ne tik žiūrėti filmus ir serialus, bet ir įsitraukti į kompiuterinius žaidimus su puikiu vaizdu ir garsu“, – teigia „Samsung Electronics Baltics“ produktų treneris Tomas Alešiūnas.

Žaidimų režimas

Žaidimo metu milisekundės yra svarbios ir gali būti lemiamos. Nesvarbu, ar kovojate virtualiame mūšio lauke, ar tyrinėjate sudėtingus žaidimų kraštovaizdžius, išmaniojo televizoriaus funkcijos žaidimo metu gali pagelbėti.

Žaidimų režimo aplinka, integruota į naujausius išmaniuosius televizorius, optimizuoja tokius nustatymus kaip įvesties vėlavimas, atnaujinimo dažnis ir vaizdo kokybė, kad be jokio vargo gautumėte geriausią įmanomą žaidimų patirtį.

„Ši funkcija taip pat leidžia televizoriui automatiškai persijungti į žaidimų aplinką, kai jis aptinka konsolės signalą. Nesvarbu, ar žaidžiate su „Xbox One“, „Playstation 5“ ar „Nintendo Switch“. Tai reiškia, kad nereikia rankiniu būdu reguliuoti nustatymų kiekvienam žaidimui – televizorius tai padaro už jus“, – pasakoja „Samsung Electronics Baltics“ produktų treneris Tomas Alešiūnas.

Vienas pagrindinių žaidėjų poreikių – reakcijos greitis, kurį gali lemti įvesties atsilikimas. Senesnio modelio televizoriuose vėlavimas nuo valdiklio mygtuko paspaudimo iki atitinkamo veiksmo pamatymo ekrane būdavo gana ilgas. Žaidimų režimo funkcija sumažina įvesties vėlavimą iki lygio, prilygstančio specialiems žaidimų monitoriams. Taip užtikrinama sklandi ir operatyvi žaidimų patirtis.

„Naujos kartos išmanieji televizoriai, tokie kaip „Samsung OLED S95C“, pasižymi dideliu atnaujinimo ir kintamumo dažniu, kurie iš esmės keičia žaidimų procesą. Naujesniuose televizoriuose, ypač skirtuose žaidimams, atnaujinimo dažnis būna 120 Hz, 144 Hz. Tai užtikrina sklandesnį judėjimą ir geresnį greitai judančių objektų stebėjimą žaidimuose. Tuo tarpu, kintamumo dažnis sumažina ekrano trūkčiojimą ir strigimą. Dideliame ekrane žaidimas vyksta sklandžiai, vaizdas nesusilieja ir nedreba“, – teigia ekspertas.

Universalios funkcijos

Daugelyje šiuolaikinių televizorių yra iš anksto nustatyti vaizdo režimai, skirti specialiai žaidimams. Šie režimai tiksliai sureguliuoja ekrano nustatymus, kad pagerintų matomumą, kontrastą ir spalvų tikslumą, atsižvelgdami į unikalius žaidimų aplinkos reikalavimus.

Labai svarbus vaidmuo, kalbant apie kokybišką patirtį, tenka ir garsui. Kiekvienas žaidimas yra skirtingas, todėl ir pasirenkamas garsas turėtų būti pritaikytas individualiai. Išmaniuosiuose televizoriuose galite atrasti pritaikomąsias televizoriaus garso parinktis, leidžiančias tiksliai sureguliuoti garsą pagal jūsų pageidavimus.

Be to, atminkite, kad tinkamiausi nustatymai gali skirtis priklausomai nuo konkretaus televizoriaus modelio ir asmeninių pageidavimų. Todėl drąsiai eksperimentuokite su įvairiomis konfigūracijomis ir televizoriaus funkcijomis, kad sukurtumėte tinkamiausią žaidimų aplinką sau.

„Kompiuteriniai žaidimai užima tikrai svarbią dalį mano gyvenime. Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad nepamirštamą patirtį palieka daugybė sudedamųjų kaip pačio žaidimo pobūdis, grafika, ir, žinoma, garsas. Mėgaujuosi, kai galiu aiškiai girdėti artėjančius priešininkus ar įprastus aplinkos garsus bei klausytis pokalbių. Tinkamas garsas sustiprina atmosferos detales, dėl kurių žaidimai tampa išties įtraukiantys“, – savo patirtimi dalijasi žinomas kompiuterinių žaidimų entuziastas, „Youtube“ turinio kūrėjas Edvinas.

Žaidimų industrija laikoma viena sparčiausiai besivystančių pramogų sektorių pasauliniu mastu. Kompiuteriniai žaidimai tobulėja kasdien, prie jų tempo prisitaiko ir išmaniosios technologijos, pasiūlančios integruotus sprendimus ir funkcijas. Tai – kas prieš metus atrodė neįmanoma, dabar pagerina kasdienę žaidėjo patirtį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas