Buvęs „Rockstar North“ vadovas kuria atsaką legendiniam GTA, ar jam tai pavyks?

Rokas Gaidys

2020-09-29, 14:25 (atnaujinta 2021-04-27, 00:40)

0 komentarų
Buvęs „Rockstar North“ vadovas kuria atsaką legendiniam GTA, ar jam tai pavyks?

Šiuo metu yra nemažai vaizdo žaidimų, kurie bando pasinaudoti „Grant Theft Auto“ sėkmės formule. Tokie projektai kaip „Saint‘s Row“, „Watch Dogs“, „Yakuza“ ir net nekalbant apie pigias kopijas, esančias „Google Play“ parduotuvėje yra kuriami nuolatos, tačiau niekaip nesugeba būti bent šiek tiek panašūs į turbūt vieną iš sėkmingiausių franšizių per visą vaizdo žaidimų istoriją. Nėra aišku, ar viskas apsiriboja ženkliai mažesniais biudžetais, ar tiesiog „GTA“ kuria išskirtiniai talentai, tačiau kažko panašaus į šį šedevrą tikriausiai neišvysime. Bet esama situacija po truputį keičiasi, ypač po to kai vienas iš buvusių projekto lyderių nusprendė sukurti savo vaizdo žaidimą.

Dabar jau buvęs „Rockstar North“ prezidentas Leslie Benzies dar visai nesenai užtikrino net 41 milijono dolerių vertės finansavimą savo naujam projektui „Everywhere“, kuris galbūt taps realiu konkurentu „Grand Theft Auto“ serijai. Ši serija jau beveik 20 metų turi industrijos titano titulą ir jos dėka „Rockstar Games“ yra asocijuojami su vienais iš geriausių vaizdo žaidimų kūrėjų visame pasaulyje. Savaime suprantama, kad šio titulo iš jų greitu metu, o gal net iš viso niekas neatims, tačiau jau keletą metų sklandė gandai apie projektą „Everywhere“, kuris siekia konkuruoti su „Grand Theft Auto“ franšize. Kaip teigia pats projekto autorius, tai yra visiškai naujas bandymas įeiti į žanrą nekopijuojant to, kas jau yra sukurta bei perteikiant visiškai kitokią atmosferą nei Los Santos, Vice City ar Liberty City.

Šį projektą tik dar įdomesniu padaro tai, kad jį kuriančiai studijai „Build a Rocket Boy Games“ vadovauja buvę „Rockstar Games“ darbuotojai Matthew Smith ir Colin Entwistle bei buvęs „Rockstar North“ vadovas Leslie Benzies, kuris dirbo su šia įmone nuo pat perversmą į visą industriją atnešusio „Grand Theft Auto 3“ laikų . Beje, prieš kurį laiką jis padavė savo buvusią darbovietę, tai yra dukterinę „Rockstar Games“ bendrovę „Take-Two Interactive“ į teismą dėl 150 milijonų dolerių vertės neišmokėto honoraro. Kiek šiuo metu yra žinoma visas procesas vyko už uždarų durų ir tikroji suma, kurią gavo Leslie liko neatskleista.

„Everywhere“ kūrimas turėtų būti džiugi žinia visiems „Grand Theft Auto“ fanams, nes ne paslaptis, kad sveika konkurencija „Rockstar“ tikrai nepamaišytų. Šiuo metu yra keletas šio projekto alternatyvų, tačiau joms visoms kažko nuolatos pritrūksta. Galbūt buvusiam įmonės vadovui bei vienam iš franšizės bendraautorių pavyks sukurti ką nors, ką galėsime drąsiai lyginti su „GTA 5“ ateityje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas