Ko galima laukti iš „Xbox“ ir „Bethesda“ per ateinančius 12 mėnesių?

Rokas Gaidys

2022-06-13, 15:45

0 komentarų
Ko galima laukti iš „Xbox“ ir „Bethesda“ per ateinančius 12 mėnesių?

Vakar vakare praūžė turbūt vienas iš laukiamiausių šios vasaros vaizdo žaidimų renginių, kuriame buvo pristatyti naujausi „Microsoft“ ir jos dukterinių studijų projektai. Devyniasdešimt minučių trukusi 2022-ųjų „Xbox and Bethesda Showcase“ prezentacija parodė nemažai naujienų pristatymų bei planuojamų atnaujinimų. Aišku, kad čia buvo rodoma tai, kas vartotojus pasieks iki sekančios vasaros, tai yra visų būsimų 12-kos mėnesių planai. Nemanau, kad yra verta žiūrėti visą prezentaciją nuo pradžios iki pabaigos, todėl žemiau pasidalinsiu pagrindiniais ir turbūt svarbiausiais „Xbox“ studijų planais jau netolimoje ateityje.

„Hollow Knight: Silksong“

Prieš trejus metus pasirodė informacija, kad 2017-ųjų metų deimančiukas „Hollow Knight“ sulauks tikrai pelnyto tęsinio. Nuo 2019-ųjų nebuvo daug žinoma apie šį projektą ir dabar net nėra skelbiama tiksli jo išleidimo data, tačiau jau dabar yra žinoma, kad jis iš karto bus nemokamas „Xbox Game Pass“ prenumeratoriams.

„Redfall“

Pirmasis žaidimas, kuris buvo pademonstruotas renginyje buvo naujausia „Dishonored“ ir „Deathloop“ kūrėjų „Arcane Studios“ šaudyklė „Redfall“. Pirmą kartą jis buvo pristatytas dar pernai, o šį kartą buvo parodyta daugiau informacijos apie patį projektą bei nurodyta, kad jis pasirodys jau ateinančiais metais ir taip pat nuo pirmos dienos bus prieinamas „Xbox Game Pass“ savininkams nemokamai.

„A Plague Tale: Requiem“

Taip pat pirmą kartą apie šį projektą buvo prasitarta dar pernai, tačiau vakar buvo pademonstruotas visas žaidimo pasaulis, kuris tikrai turėtų patikti bandžiusiems originalą. Jis pasirodys jau šiais metais ir taip pat iš karto atsiras „Xbox Game Pass“ prenumeratoje.

„Riot Games“ žaidimai

Tikriausiai vienas iš didžiausių viso pristatymo netikėtumų yra tas, kad beveik visi „League of Legends“ kūrėjų projektai pasieks „Xbox Game Pass“ prenumeratorius. Be pastarojo žaidimo, taip pat bus galima parsisiųsti „Legends of Runterra“, „Teamfight Tactics“ bei populiariąją šaudyklę „Valorant“. Aišku, kad visi supranta, jog tik visų žaidimų turėjimas vienoje platformoje čia nepadės ir niekas jos nekeis, todėl prenumeratoriai galės pasinaudoti specialiomis nuolaidomis „Riot Games“ projektuose ir kai kuriuose iš jų gaus visus veikėjus, kuriuos atrakinti kainuoja arba užtrunka tikrai daug.

„Ark 2“

Žaidimas apie kurį šiuo metu yra daugiau nežinoma, nei žinoma. „Ark 2“ vakar sulaukė savojo pristatomojo klipo, kuriame pasirodė ir pagrindinį herojų įkūnijantis Holivudo aktorius Vin Diesel, tačiau be jo sunku kažką ir spręsti apie būsimas naujoves bei pokyčius. Kad ir kaip ten bebūtų, bet „Ark“ tęsinys turėtų pasirodyti jau kitąmet.

„Persona“ franšizė

Atrodytų nieko čia ypatingo, kad jau ganėtinai senai sukurti žaidimai, tai yra „Persona 3“, „Persona 4“ ir „Persona 5“ bus prijungti prie „Xbox Game Pass“ prenumeratos dar šiemet, tačiau tai tik dalis tiesos. Ši franšizė ilgą laiką buvo siejama su „PlayStation“ konsolėmis ir jų prenumerata, todėl šis žingsnis iš „Microsoft“ turėtų ganėtinai smarkiai įgelti „Sony“.

„Overwatch 2“

Vienas iš maloniausių siurprizų yra tai, kad geriausio 2016-ųjų vaizdo žaidimo „Overwatch“ tęsinys bus nemokamas, na bent jau dalis jo. Be to, vakar buvo pranešta, kad iki jo išleidimo liko ne tiek ir daug, nes jis pasirodys jau spalio 4-ą dieną. Aišku, kad ši žinia turėtų patikti ne tik „Xbox“ ar asmeninių kompiuterių savininkams, bet ir „PlayStation“ bei „Switch“ naudotojams, nes jie čia tikrai nebus praleisti. Žinoma, kad apie patį žaidimą buvo papasakota jau daug, todėl dar kartą kartotis jau tikrai nesinori.

„Diablo 4“

Kitas milžiniško biudžeto „Activision“ projektas, kuris buvo parodytas vakar yra „Diablo 4“. Aišku, kad vis labiau artėjant išleidimo datai yra sunku kažką naujo pasiūlyti tiems, kurie ir taip apie jį viską žino, tačiau buvo paminėta nauja herojų klasė, pademonstruota keletas žaismo elementų, įvairios mechanikos ir t.t.. „Diablo 4“ prekyboje turėtų pasirodyti jau kitais metais.

Naujausias Hideo Kojima projektas bus susijęs su „Xbox“ konsolėmis

Gerai, gal tai nebuvo didžiulis netikėtumas daugeliui, tačiau iki vakar tai dar nebuvo oficialiai patvirtinta, o dabar jau aišku: naujausias „Death Stranding“ ir „Metal Gear“ franšizės kūrėjo Hideo Kojima projektas bus išskirtinis „Xbox“ žaidimas. Per visą savo karjerą ši asmenybė buvo nuolatos siejama su „PlayStation“, todėl jau dabar darosi įdomu kaip atrodys ši konsolių karta ir kokį pagrindą paliks ateinančiai.

„Starfield“

Pačioje pristatymo pabaigoje buvo pagaliau parodyta tai, ko su nekantrumu laukia daugelis. Pasak „Bethesda“, „Starfield“ pasaulis susideda iš daugiau nei šimto skirtingų visatų ir visas bus galima ištyrinėti, o tai jau skamba tikrai neblogai. Reikia nepamiršti, kad viską kuria ta pati studija, kuri pasauliui pristatė „Fallout“ ir „The Elder Scrolls“ franšizes, todėl savaime suprantama, kad lūkesčiai yra tikrai nemaži. Beje, tai bus pirmasis studijos projektas, kuris nebepasieks „PlayStation“ konsolių, todėl aišku, kad daugelis iš jo tikisi daug, nes tai tarsi turi įrodyti, kad ir „Xbox“ gali pasiūlyti daugiau unikalių žaidimų savo kompiuteriams.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas