Vilniuje netrukus įvyks jau septintasis kompiuterinių žaidimų kultūros renginys „GameOn“: šiemet pristatoma naujovė - papildoma diena ir didesnis dėmesys verslui

Pranešimas spaudai

2024-07-22, 08:59 (atnaujinta 2024-07-22, 09:47)

0 komentarų

Vilniuje, spalio 18-20 dienomis vyks jau 7-as didžiausias Baltijos šalių kompiuterinių žaidimų kultūros renginys „GameOn“. Planuojama, kad šiemet parodų ir kongresų centrą „Litexpo“ užpildys beveik dvigubai daugiau lankytojų, lyginant su pastaraisiais „GameOn“ – 30 tūkst.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Vilniuje netrukus įvyks jau septintasis kompiuterinių žaidimų kultūros renginys „GameOn“: šiemet pristatoma naujovė - papildoma diena ir didesnis dėmesys verslui

Taip pat parodos-konferencijos lankytojų ir dalyvių lauks naujovė – renginys vyks tris dienas vietoje dviejų. Papildoma diena, penktadienis, skirta technologijų industrijai: jos metu prasidės konferencija žaidimų kūrėjams, veiks Europoje garsi tinklaveikos platforma „Meet 2 Match“, bus organizuojami tarpdisciplininiai pranešimai ir apvalaus stalo diskusijos.

Didesnis dėmesys kūrėjams ir verslams

Šių metų „GameOn“ organizuoja „Litexpo“ ir Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija (LŽKA). Pasak jos direktoriaus Gedimino Tarasevičiaus, šiemet, remiantis geriausiomis užsienio renginių praktikomis, didelis dėmesys bus skirtas kompiuterinių žaidimų industrijos kūrėjams.

„Daugelį metų organizuojami pasauliniai renginiai, pavyzdžiui, „Žaidimų kūrėjų konferencija“ (GDC), kasmet suburia žaidimų kūrėjų bendruomenę keistis idėjomis, spręsti problemas ar formuoti pramonės ateitį. Jautėme, kad būtent šio komponento anksčiau pritrūkdavo Baltijos šalių „GameOn“, todėl šiųmetį renginį nuo to ir pradedame. Naujove tapęs penktadienis bus didele dalimi skirtas konferencijai ir tinklaveikai. Penktadienį kviesime aktyviau dalyvauti programuotojus, menininkus, prodiuserius, žaidimų dizainerius, garso specialistus ir verslus“, – teigia G. Tarasevičius.

Anot LŽKA direktoriaus, pirmąją renginio dieną „GameOn“ pasiūlys platų paskaitų, susitikimų ir apskritojo stalo diskusijų pasirinkimą industrijos profesionalams. Parodoje bus pristatomos naujausios žaidimų kūrimo priemonės ir paslaugos iš pirmaujančių technologijų bendrovių. Renginyje veiks ir specialios bendruomenės erdvės, kuriose dalyviai galės susipažinti su bendraminčiais teminėse zonose, skirtose žaisti nepriklausomų kūrėjų, retro žaidimus ar eksperimentinius žaidimus.

Nuo simfoninio orkestro koncerto iki 100 dalyvių

Kaip teigia „Litexpo“ parodų organizavimo skyriaus vadovė Roberta Dudutė, šiemet renginys turėtų sumušti ne tik lankomumo, bet ir siūlomo turinio rekordus.

„Jau 7-tą kartą organizuojamas „GameOn“ – pelnytai laikomas vienu didžiausiu ir lankomiausiu renginiu ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos regione. Šio renginio-konferencijos išskirtinumu visuomet buvo tai, kad čia susitinka tiek kompiuterinių žaidimų entuziastai, tiek kūrėjai ar industrijos profesionalai. Todėl dar sklandesnei parodos patirčiai šiemet visiškai atnaujinome renginio išplanavimą bei pasiūlysime daug dėmesio vertų veiklų: lankytojų lauks netradiciniai stendai, daug pranešėjų ir dalyvių, kurių numatome daugiau nei 100. Taip pat siūlysime dviejų skirtingų profilių konferencijas, skirtas tiek industrijos profesionalams, tiek ilgamečiams žaidimų fanams, tiek pedagogams ar tiesiog tiems, kam smalsu, kaip kuriamas pramogų pasaulis (ir realus, ir virtualus)“, – išskiria R. Dudutė.

Pasak parodų organizavimo skyriaus vadovės, „GameOn“ išlaikys ir renginio tradicijas, tarp kurių viena ryškiausių – simfoninio orkestro koncertas, kurio metu atliekamos kompiuterinių žaidimų garso takelių kompozicijos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas