Lietuvoje ir toliau mažėja degalų kainos: krintančios kainos stebimos dar nuo liepos vidurio, lietuviams pradeda pavydėti didžioji dalis Europos

Pranešimas spaudai

2024-09-06, 17:54

0 komentarų

Per pastarąją savaitę Lietuvoje degalų vidutinės kainos ir toliau mažėjo: benzinas ir dyzelinas atpigo po 1,3 procento. Degalų kainų mažėjimo tendencijos mūsų šalyje tęsiasi nuo liepos vidurio ir per šį laikotarpį benzino vidutinė kaina sumažėjo 5,3 proc. (0,08 Eur/l), o dyzelino – 6,1 procento (0,09 Eur/l). Kitose Europos Sąjungos šalyse vidutinės benzino ir dyzelino kainos per savaitę sumažėjo 0,6–0,7 procento.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Lietuvoje ir toliau mažėja degalų kainos: krintančios kainos stebimos dar nuo liepos vidurio, lietuviams pradeda pavydėti didžioji dalis Europos

Rugsėjo 2-ąją dyzelinas Lietuvoje vidutiniškai kainavo 1,37 Eur/l, o vidutinė benzino kaina siekė 1,42 Eur/l.

Per savaitę benzino vidutinės kainos lyginamose Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Vokietijoje sumažėjo 0,6–1,3 procento, išskyrus Estiją, kur vidutinė kaina nepakito.

Benzino vidutinė kaina Lenkijoje siekia 1,47 Eur/l. Estijoje ir Latvijoje benzino vidutinės kainos yra atitinkamai 1,67 Eur/l ir 1,58 Eur/l.

Vidutinės benzino kainos visose lyginamose valstybėse yra 1,3–10,5 proc. mažesnės nei buvo prieš metus (prieš 12 mėn.).

Dyzelino vidutinės kainos per savaitę sumažėjo taip pat 0,6–1,3 proc. visose lyginamose valstybėse, išskyrus Estiją, kur vidutinė kaina nepasikeitė.

Šiuo metu dyzelino vidutinė kaina Lenkijoje siekia 1,47 Eur/l. Estijoje ir Latvijoje dyzelino vidutinės kainos yra atitinkamai 1,50 Eur/l ir 1,52 Eur/l.

Dyzelino vidutinės kainos dabar visose lyginamose valstybėse yra 8,8–12,4 proc. mažesnės nei buvo prieš metus (prieš 12 mėn.), išskyrus Lenkiją, kur vidutinė kaina didesnė 1,8 procento.

ES šalyse vidutinės degalų kainos per savaitę sumažėjo: dyzelinas atpigo 0,6 proc., o benzinas – 0,7 procento. Palyginti su ES šalių degalų kainų vidurkiais, Lietuvoje benzino vidutinė kaina mažesnė 14,8 proc., o dyzelino – 11,4 proc. mažesnė.

Per rugpjūčio mėnesį benzino didmeninė kaina Lietuvoje sumažėjo 0,07 Eur/l, o dyzelino kaina sumažėjo 0,04 Eur/l. Primename, kad per liepos mėnesį benzino didmeninė kaina Lietuvoje sumažėjo 0,04 Eur/l, o dyzelino – 0,08 Eur/l. Per birželio mėnesį Lietuvoje benzino didmeninė kaina padidėjo 0,02 Eur/l, o dyzelino kaina padidėjo 0,05 Eur/l.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas