„Android“ telefonų gerbėjų laukia gausybė naujienų: jau netrukus bus pristatyta krūva naujų įrenginių, sužinokite, ką išvysime artimiausiu metu

Lukas Snarskis

2024-01-10, 17:11 (atnaujinta 2024-01-10, 17:31)

0 komentarų

Prasidėjus 2024 metams – prasideda ir pirmųjų išmaniųjų telefonų pristatymai. Kaip ir įprasta, daugelis gamintojų jau ruošiasi spaudos konferencijoms, kur bus pademonstruoti naujausi aukščiausios klasės įrenginiai. Žinoma, kaip ir kasmet, sulauksime ir daugybės vidutinės bei biudžetinės klasės modelių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Android“ telefonų gerbėjų laukia gausybė naujienų: jau netrukus bus pristatyta krūva naujų įrenginių, sužinokite, ką išvysime artimiausiu metu

Vos tik prasidėjus naujiems metams – prasideda ir pirmieji pristatymai. Ir nors prabėgo tik kiek daugiau nei viena 2024 metų savaitė, mes spėjome išvysti naująjį „Asus“ flagmaną. Tačiau tai tikrai nėra viskas, ką metų pradžioje ketina pademonstruoti gamintojai.

Šiandien siūlome pažvelgti į karščiausias naujienas, kurios jau visai netrukus turėtų būti pristatytos pasaulinėje, o taip pat ir Europos rinkose. Kaip jau rašėme, Las Vegase jau buvo pristatytas naujasis „ROG Phone 8“ modelis, todėl apie šį šiame tekste nekalbėsime. Vis dėlto, jeigu norite pažvelgti į šį žaidimų gerbėjams skirtą modelį – spauskite čia.

„Samsung Galaxy S24“ serija

Kalbos apie „Samsung“ planus pristatyti naujuosius „Galaxy S24“ serijos išmaniuosius telefonus netyla jau bent keletą mėnesių. Jau yra žinoma, jog oficialus „Galaxy S24“ serijos flagmanų pristatymas įvyks sausio 17 dieną, o šiai dienai yra žinomos ir pagrindinės šios serijos modelių specifikacijos.

Kaip ir įprasta, „Samsung“ ketina pristatyti tris išmaniuosius telefonus – tai „Galaxy S24“, „Galaxy S24+“ ir „Samsung Galaxy S24 Ultra“. Prieš keletą dienų pasirodė informacija ir apie „Galaxy S24“ serijos telefonų kainas, kas leido sužinoti tai, jog „Samsung Galaxy S24“ ir „Galaxy S24+“ modeliai Europoje kainuos kiek mažiau nei praėjusiais metais pristatyti įrenginiai.

Aiškėja, jog naujasis „Samsung Galaxy S24“ turės 6,2 colių įstrižainės „Dynamic AMOLED 2X“ ekraną su Full HD+ bei 120 Hz atsinaujinimo dažniu. „Galaxy S24+“ modelis bus aprūpintas 6,7 colių įstrižainės ekranu su Quad HD+ raiška, o „Galaxy S24 Ultra“ variantas turės 6,8 colių panelę su Quad HD+ raiška.

Kalbant apie naujųjų „Samsung“ flagmanų kameras, „Galaxy S24“ ir „Galaxy S24+“ turės 50 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintas pagrindines kameras, kurios taip pat pasiūlys 8K filmavimo galimybę. „Samsung Galaxy S24 Ultra“ pasiūlys 200 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą pagrindinę kamerą. Šis modelis taip pat pasiūlys iki 10x optinio priartinimo galimybę, kuomet kiti du įrenginiai siūlys tik iki 3x optinį priartinimą.

Aukščiau pateikiamoje nuotraukoje minima, jog išmanieji telefonai veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3“ procesoriais, tačiau reikėtų nepamiršti, jog Europoje „Samsung“ ketina pasiūlyti „Exynos 2400“ lustus. „Galaxy S24“ modelis pirkėjams bus prieinamas su 8 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB arba 256 GB vidinės atminties.

„OnePlus 12“ ir „OnePlus 12R“

Kinijos kompanija jau pristatė abu šiuos išmaniuosius telefonus ir jie prieinami Kinijos rinkoje. Daugelis mūsų puikiai žino, jog „OnePlus 12“ yra bendrovės 2024 metų flagmanas, o „OnePlus 12R“ yra kiek žemesnės klasės įrenginys, kuris pasiūlys tai, kas svarbiausia. Pastarasis modelis Kinijoje parduodamas kaip „OnePlus Ace 3 Pro“.

Abu šie išmanieji Europoje bus pristatyti jau sausio 23 dieną. Žvelgiant į pagrindines „OnePlus 12“ ir „OnePlus 12R“ išmaniųjų telefonų specifikacijas, akivaizdu, kad skirtumų tarp šių įrenginių tikrai bus. „OnePlus 12“ bus kiek didesnis, galingesnis, pasiūlys aukštesnės raiškos kameras, daugiau atminties, tačiau turės mažesnės talpos bateriją.

Plačiau apie abu šiuos „OnePlus“ įrenginius galite skaityti mūsų paruoštame palyginime, kurį rasite paspaudę čia. Žvelgiant iš pirkėjo perspektyvos, jeigu jums reikalingas tikras flagmanas, tuomet „OnePlus 12“ turėtų būti laukiamiausia bendrovės naujiena. Jeigu nenorite išleisti tiek daug, tačiau vis tiek gauti pakankamai gerai savybes – „OnePlus 12R“ gali būti tas aukso viduriukas.

„Nothing Phone 2a“

Didžiulį šurmulį elektronikos pasaulyje sukėlusi kompanija „Nothing“, kurią įkūrė buvęs „OnePlus“ vadovas Carlas Pei, savo asortimente jau turi du išmaniuosius telefonus. Tačiau netrukus turėtų ir trečiasis modelis – tai „Nothing Phone 2a“.

Pranešama, jog išmanusis telefonas pirkėjams turėtų būti pasiūlytas už maždaug 400 eurų. Už tokią kainą būtų parduodamas modelis su 8 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties. Jį būtų galima įsigyti juodos arba baltos spalvų. Tiesa, gamintojas turėtų pasiūlyti ir 12/256GB kombinaciją.

Įvairiausios kalbos apie naująjį „Nothing“ išmanųjį telefoną sklando jau kuris laikas, o dabar aiškėja ir detalios šio modelio specifikacijos. Kaip skelbia „Smartprix“, įrenginys bus aprūpintas 6,7 colių įstrižainės AMOLED ekranu su 120 Hz atsinaujinimo dažniu bei Full HD+ raiška. Šias paneles turėtų gaminti dvi bendrovės – tai BOE ir „Visionox“.

Išmanusis telefonas turėtų veikti su „MediaTek Dimensity 7200“ procesoriumi bei turės bent 8 GB operatyviosios (RAM) ir 128 GB vidinės atminties. Tikėtina, jog „Nothing“ gali pasiūlyti ir daugiau atminties turinčius modelius, tačiau tikslesnė informacija kol kas nėra žinoma.

Naujojo „Nothing Phone 2a“ išmaniojo telefono pristatymas gali įvykti vasario pabaigoje, kuomet Barselonoje įvyks kasmetinė „Mobile World Congress“ paroda. Kaip bebūtų, tokia informacija dar nėra patvirtinta oficialiai.

„Xiaomi 14“ serija

„Xiaomi“ naujausius savo flagmanus pristatė itin anksti. „Xiaomi 14“ serijos išmanieji telefonai Kinijoje buvo pristatyti dar spalio pabaigoje ir tuomet buvo pademonstruoti du modeliai - tai „Xiaomi 14“ bei „Xiaomi 14 Pro“.

Nors išmanieji telefonai kol kas bus prieinami tik Kinijos rinkoje, tačiau pagrindinės jų savybės neturėtų keistis ir tuomet, kai įvyks europiečiams skirtas pristatymas. Į mūsų regioną „Xiaomi 14“ serijos flagmanai turėtų atkeliauti jau artimiausiu metu. Tiesa, gamintojas dar nėra paskelbęs tikslios datos.

Daugiausiai dėmesio turėtų sulaukti „Xiaomi 14 Pro“ modelis, kuris pasiūlys 6,73 colių įstrižainės LTPO OLED ekraną su 1 440 x 3 200 taškų raiška. Čia naudojama 12 bitų panelė su 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Negana to, maksimalus ryškumas siekia net 3 000 nitų.

Naujasis „Xiaomi“ flagmanas nebeturės ir 1 colio sensorius, o vietoj jo panaudojo „Light Nunter 900“ sprendimą su „Leica Summilux“ objektyvu. Šis jutiklis yra 50 MP raiškos, o dydis siekia 1/1,31 colio su 1,2 1,2 μm dydžio pikseliu ir 13,5 EV dinaminiu diapazonu. Šis objektyvas buvo pagamintas pagal „Xiaomi“ užsakymą ir turi kintančią diafragmą – nuo f/1.42 iki f/4.0.

Jeigu norite plačiau panagrinėti „Xiaomi 14“ serijos įrenginių specifikacijas – spauskite čia. Nors šiame tekste ir pateikiamos Kinijos rinkai skirtų modelių savybės, tačiau jos principe turėtų būti analogiškos ir Europoje.

„Sony Xperia 1 VI“

„Sony“ ketina dalyvauti kitąmet įvyksiančioje „Mobile World Congress“ parodoje, kuri, kaip ir kasmet, bus surengta Barselonoje. Šio renginio metu turėtų debiutuoti ir naujasis „Xperia 1 VI“ modelis. Žinoma, kaip ir įprasta, Japonijos milžinės planus gaubia nežinia, todėl nuspėti kokie tikrieji planai – sunkiai nuspėjami.

Naujasis „Sony Xperia 1 VI“ turėtų veikti su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3“ procesoriumi. Dabar aiškėja ir tai, jog naujasis bendrovės flagmanas gali pasiūlyti didžiuliu sensoriumi aprūpintą kamerą su 6x optinio priartinimo galimybe.

Pernai debiutavęs „Xperia 1 V“ išmanusis telefonas aprūpintas 5x optinio priartinimo galimybe su 125 mm židinio nuotoliu. Teigiama, jog 2024 metų modelis gali pasiūlyti 140 mm židinio nuotolį. Pranešama, jog ši kamera bus aprūpinta ir „Sony Clear Image Zoom“ galimybe, kuri leidžia mėgautis nepriekaištinga nuotraukų kokybe.

Remiantis naujausia informacija, netrukus pasirodantis „Sony Xperia 1 VI“ taip pat gali turėti galimybę, kuri visoms šiais įrenginiais užfiksuotoms nuotraukoms ir vaizdo įrašams taikytų unikalų skaitmeninį parašą. Tokiu būdu būtų galima išvengti klastočių, tačiau kol kas neaišku kaip tokia galimybė veiktų.

Ir tai yra tik artimiausiu metu debiutuosiantys įrenginiai. Šiemet išvysime ir daugiau įvairių flagmanų, o tarp jų ir nemažai sulenkiamų modelių. Kaip bebūtų, 2024 metų pradžia jau dabar žada labai įdomius metus, o kurio iš šių išmaniųjų telefonų laukiate jūs?

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas