„Huawei” kuria akinius su besisukiojančia asmenukių kamera

Ignas Petrikonis

2020-07-10, 11:35 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

1 komentaras
„Huawei” kuria akinius su besisukiojančia asmenukių kamera

Papildytos realybės (AR) technologija jau keletą metų nenustoja dominti gamintojų. Vieni kuria įrenginius su tam pritaikytais kamerų objektyvais („iPad Pro (2020)”), o kiti ieško dar įdomesnių pritaikymo variantų. „Huawei” yra viena pastarųjų - kompanija užpatentavo AR akinius su asmenukių kamera.

Tokio produkto patentas neseniai buvo patvirtintas Nacionalinės Kinijos intelektinės nuosavybės biuro, o dokumentuose pridėti brėžiniai pasklido internete. Jie rodo, kad akiniai turės motorizuotą pakylantį asmenukių kameros mechanizmą, kurį matėme daugelyje praėjusiais metais pasirodžiusių telefonų, tokių kaip „OnePlus 7 Pro”, „Xiaomi Mi 9T Pro” ar „Huawei P Smart Pro”.

Tačiau viskas čia nesustoja. AR akiniuose ši kamera pagal nutylėjimą yra nukreipta į priekį, bet gali būti pasukta ir į kairę ar net atgal.

Patento dokumentuose minima, kad kameros kryptį vartotojas galės reguliuoti, naudodamasis išmaniojo telefono aplikacija. Jis taip pat turės galimybę išjungti kamerą - ji nusileis atgal į akinių rėmelį.

Kol kas nėra žinių, kada „Huawei” šiuos akinius pradės gaminti masiškai. Tiesą sakant, netgi nėra garantijos, kad tai išvis virs komerciniu produktu. Galbūt kompanija išties išleis AR akinius po poros metų, tačiau jie galimai atrodys visiškai kitaip, nei matome šiuose ankstyvuose brėžiniuose.

Primename, kad „Huawei” praėjusiais metais pristatė išmaniuosius akinius, kurtus kartus su Pietų Korėjos akinių gamintoju „Gentle Monster”. Jie atrodo kaip bet kurie kiti įprasti akiniai, tačiau jų rėmelyje įmontoti garsiakalbiai ir mikrofonai leidžia juos naudoti kaip laisvų rankų įrangą arba jais pakeisti įprastas ausines. Produkto kaina pristatymo metu siekė apie 300 eurų.

1 komentarų

Skaitytojas

Šiaip esu už visokias naujoves, bet klausimas kam to reikia? Galvojau bus Google cool dalykas. Kaip suprantu - nepasiteisino. Kam dar lįsti į tą pačia ar panašią upę? Naudotis vargu ar daug kas naudosis tuo.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas