Oficialiai pristatytas naujasis „Xiaomi Mix Fold 4“ flagmanas: dar lengvesnis ir plonesnis, pasiūlys puikias atsparumo vandeniui savybes ir galingą „Qualcomm“ procesorių

Lukas Snarskis

2024-07-20, 10:55 (atnaujinta 2024-07-20, 11:00)

0 komentarų

Kinijos technologijų bendrovė „Xiaomi“ dar 2021 metų pabaigoje pristatė daugelio ilgai lauktą „Mix 4“ serijos flagmaną. Internete jau kuris laikas buvo kalbama ir apie naujus kompanijos sulenkiamus telefonus, o vakar įvyko ilgai laukta spaudos konferencija.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Oficialiai pristatytas naujasis „Xiaomi Mix Fold 4“ flagmanas: dar lengvesnis ir plonesnis, pasiūlys puikias atsparumo vandeniui savybes ir galingą „Qualcomm“ procesorių

„Xiaomi“ surengė ilgai lauktą pristatymo renginį, o jo metu pristatė gausybę naujienų. Žinoma, daugiausiai dėmesio sulaukė sulenkiami bendrovės išmanieji telefonai. Apie naująjį „Xiaomi Mix Flip“ galite skaityti paspaudę čia, o šiame tekste pažvelkime į „Xiaomi Mix Fold 4“ modelį.

Vienas svarbiausių naujojo „Mix Fold“ serijos flagmano atnaujinimų – tai jo korpusas. Sulenkiamas išmanusis yra itin plonas ir lengvas. Jis sveria tik 226 gramus, o jo korpuso storis sulenkus siekia 9,47 mm, atlenkus – 4,59 mm. Ši „Xiaomi“ naujiena prilygsta net ir „Honor“ siūlomam „Magic V3“ modeliui.

Vidinėje „Mix Fold 4“ struktūroje panaudotas T800H didelio atsparumo anglies pluoštas, kuris yra nepaprastai lengvas, o atsparumas smūgiams, palyginti su „Mix Fold 3“, padidėjo net 300 proc. Negana to, tai yra pirmasis toks bendrovės įrenginys, kuris turi IPX8 reitingą, rodantį jo atsparumą vandeniui iki 1,5 metrų gylio bei neilgiau nei 30 minučių.

Išorinėje „Xiaomi Mix Fold 4“ dalyje rasime 6,56 colių įstrižainės LTPO OLED ekraną su Full HD+ raiška ir 1-120 Hz atsinaujinimo dažniu. Šio ekrano kraštinių santykis siekia 21:9, o viršutinėje dalyje rasime ir 20 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą objektyvą.

Vidinėje telefono dalyje – 7,98 colių įstrižainės ekranas, kuris pagamintas iš itin plono stiklo (UTG) ir pasižymi Full HD+ raiška bei taip pat turi 1-120 Hz atsinaujinimo dažnį. „Xiaomi“ atstovų teigimu, abu ekranai gali pasiekti maksimalų 3 000 nitų ryškumą. Viršutinėje šio ekrano dalyje įmontuota ir 20 MP asmenukių kamera.

„Xiaomi Mix Fold 4“ veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3“ procesoriumi, o pirkėjai gaus iki 16 GB operatyviosios (RAM) ir 1 TB vidinės atminties. Šio įrenginio veikimą palaikys 5 100 mAh talpos baterija su 67W greituoju įkrovimu, o taip pat ir 50W belaidžiu krovimu. Pirkėjus šis modelis pasieks su „Android 14“ operacine sistema ir „HyperOS“ vartotojo sąsaja.

Reikėtų nepamiršti ir nugarėlėje esančių kamerų. Gamintojas čia sumontavo keturis objektyvus, kurie tobulinti kartu su „Leica“. Čia panaudoti „Summilux“ lęšiai. Pagrindinė kamera aprūpinta 50 MP raiškos vaizdo jutikliu su f/1.7 diafragma ir optiniu vaizdo stabilizavimu.

„Xiaomi Mix Fold 4“ nugarėlėje rasime ir 50 MP portretams skirtą objektyvą, kuris pasiūlys 2x priartinimo galimybę. Trečioji kamera – 10 MP periskopinis teleobjektyvas su 5x optinio priartinimo galimybe. Ketvirtoji kamera – 12 MP itin plataus kampo.

Pranešama, jog šis „Xiaomi“ šedevras bus prieinamas juodos, baltos ir mėlynos spalvų, o pigiausias modelis kainuos nuo 1 135 eurų. Už šią kainą pirkėjai gaus 12 GB operatyviosios (RAM) ir 256 GB vidinės atminties. Tiesa, ši kaina yra skirta Kinijos rinkoje, o informacijos apie „Mix Fold 4“ debiutą tarptautinėje rinkoje – nėra pateikiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas