Oficialiai pristatyti naujieji „iPhone 16“ serijos išmanieji telefonai, kurie pasiūlys naujas spalvines opcijas, dirbtinį intelektą ir naują fotografavimo mygtuką

Lukas Snarskis

2024-09-09, 20:51 (atnaujinta 2024-09-09, 21:28)

0 komentarų

JAV technologijų bendrovė „Apple“ pirmadienio vakarą surengė spaudos konferenciją, kurios metu pristatė naujausius savo produktus. Kaip ir buvo tikėtasi, kompanijos atstovai papasakojo apie gausybę naujų įrenginių, kurių laukė ne vienas gerbėjas.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Oficialiai pristatyti naujieji „iPhone 16“ serijos išmanieji telefonai, kurie pasiūlys naujas spalvines opcijas, dirbtinį intelektą ir naują fotografavimo mygtuką

Mes jau rašėme, jog „Apple“ pristatė „Watch Series 10“ išmaniuosius laikrodžius, apie kuriuos skaityti galite paspaudę čia. Tačiau laukiamiausia pirmadienio vakaro naujiena – „iPhone 16“ ir „iPhone 16 Pro“ serijos išmanieji telefonai.

Pirmiausia buvo paskelbta apie naująjį „iPhone 16“ išmaniojo telefono modelį, kuris savo šoninėje briaunoje gavo naują mygtuką, leidžiantį fotografuoti ar filmuoti. „Apple“ jį pavadino „Camera Control“. Įrenginys pagaliau gavo ir veiksmo mygtuką, kuris buvo prieinamas tik „iPhone 15 Pro“ serijos modeliuose.

Naujasis fotoaparato valdymo mygtukas yra lietimui jautrus. Galite paspausti fotoaparato valdymo mygtuką, kad padarytumėte nuotrauką, arba stumtelėti pirštą palei fotoaparato valdymo mygtuką, kad sureguliuotumėte priartinimo lygį. „Apple“ taip pat pristato naujas vaizdines dirbtinio intelekto funkcijas, kurias galima greitai pasiekti per „Camera Control“.

„iPhone 16“ daromos nuotraukos taip pat bus geresnės nei anksčiau dėl patobulintų objektyvų, įskaitant naują 48 MP plataus kampo kamerą. Be to, „iPhone 16“ gali fiksuoti 3D vaizdo įrašus ir nuotraukas, kad būtų galima kurti erdvinius vaizdo įrašus ir nuotraukas, kurias būtų galima peržiūrėti „Apple Vision Pro“.

„Apple“ atstovų teigimu, į „iPhone 16“ įmontuotas tvirčiausias bendrovės kada naudotas stiklas, apsaugantis ekraną nuo įbrėžimų. „iPhone 16“ turi 6,1 colių, o „iPhone 16 Plus“ - 6,7 colių įstrižainės ekraną. Mažesnis modelis kainuos nuo 799, o „Plus“ variantas – 899 JAV dolerių, o pigiausi modeliai ir toliau turės tik 128 GB vidinės atminties. Kainos Lietuvoje kol kas išlieka nežinomos.

„iPhone 16“ serijos išmanieji naudos „Apple A18“ mikroschemų rinkinį, kuris yra iki 30 proc. spartesnis nei praėjusios kartos modeliuose naudotas „A16 Bionic“. Čia rasime ir „Apple Intelligence“ - dirbtinio intelekto funkcijų rinkinį, kuris dėl A18 lusto veikia įrenginyje ir debesyje, naudojant „Apple“ privačios debesijos skaičiavimo infrastruktūrą.

Dirbtinio intelekto „Apple Intelligence“ funkcijos bus diegiamos palaipsniui, įskaitant naujas „Genmoji“ ir „Image Playgrounds“ vaizdų kūrimo galimybes, automatinį pranešimų prioritetą ir naujos kartos „Siri“ išmanumą. „Apple“ taip pat paskelbė apie išplėstą „Apple Intelligence“ kalbų palaikymą, pradedant nuo JAV anglų kalbos, gruodį - daugiau anglų kalbos dialektų, o kitais metais įtraukiant ir kitas kalbas.

„Apple“ taip pat pažadėjo, kad dėl lusto efektyvumo padidėjimo ir didesnio vidinio akumuliatoriaus naudotojai galės džiaugtis ilgesniu jo tarnavimo laiku. Tačiau pristatymo metu jie neatskleidė konkrečių skaičių, patvirtinančių šį teiginį. Tokia informacija turėtų paaiškėti kiek vėliau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas