Smūgis „Samsung“ ambicijoms: Kinijos telefonų gamintojai užfiksavo stulbinančius augimo rezultatus, „Huawei“ nukarūnavo Pietų Korėjos milžinę

Lukas Snarskis

2024-06-02, 11:00

2 komentarai (-ų)

„Samsung“ lyderiauja ne tik išmaniųjų telefonų rinkoje, tačiau ir kuriant sulenkiamus įrenginius. Bendrovė kasmet pristato bent du naujus modelius – tai „Galaxy Flip“ ir „Galaxy Fold“. Tačiau kiekvienais metais gamintojas sulaukia vis didesnio konkurentų spaudimo.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – visą svarbiausią informaciją rasite paspaudę čia.
Smūgis „Samsung“ ambicijoms: Kinijos telefonų gamintojai užfiksavo stulbinančius augimo rezultatus, „Huawei“ nukarūnavo Pietų Korėjos milžinę

Pietų Korėjos milžinė iki šiol buvo užtikrinta sulenkiamų išmaniųjų telefonų rinkos lyderė, tačiau situacija pasikeitė. Naujausia pardavimų statistika, kurioje pateikiami pirmojo šių metų ketvirčio rezultatai, rodo, jog „Huawei“ pardavė daugiausiai tokių įrenginių ir aplenkė „Samsung“.

Tokie rezultatai turėtų nustebinti daugelį, atsižvelgiant į tai, kokie nedideli buvo „Huawei“ telefonų pardavimai per pastaruosius keletą metų, kuomet buvo pritaikytos JAV sankcijos. „Counterpoint Research“ skelbia, jog Kinijos technologijų milžinės sulenkiamų telefonų pardavimai išaugo 257 proc., o tokius rezultatus lėmė sėkmė vietinėje rinkoje.

Verta paminėti ir tai, jog „Samsung“ užfiksavo gerokai sumažėjusius pardavimus ir, lyginant su praėjusių metų pirmuoju ketvirčių, šiemet parduodama net 42 proc. mažiau sulenkiamų išmaniųjų. Trečioje vietoje rikiuojasi „Honor“, kurios pardavimai išaugo net 460 proc.

Įspūdingiausius rezultatus pirmojo šių metų ketvirčio metu užfiksavo „Motorola“, kurios sulenkiamų telefonų pardavimai išaugo net 1473 proc., lyginant su praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu. „Counterpoint Research“ pažymi ir tai, kad „Honor“ ir „Motorola“ pardavimai gerokai išaugo už Kinijos ribų, priešingai nei „Huawei“ fiksuojami rezultatai.

Kalbant apie bendrus sulenkiamų įrenginių pardavimus, per pirmąjį šių metų ketvirtį jie išaugo 49 proc. Verta paminėti ir tai, jog knygos stiliaus atlenkiamų telefonų pardavimai sudarė 55 proc. sulenkiamų įrenginių pardavimų ir pirmąsyk aplenkė clamshell įrenginius.

2 komentarų

Gėjus Tomas > Tomui

Kažką kliedi. Nei vieno nepažįstų kas turėdamas Fold'ą, Flip'ą ar ten kokį kitokį egzotišką sulankstomą telefoną norėtų grįžti į „paprastą“ telefoną, juolab, kad nei tie ekranai lūžta savaime nei genda, nebent jau pats žioplas ir išmetei pro langą ar kažkas tokio. Turėjau visus foldus nuo 1 iki 5, ir laukiu 6-to. Nei vienam su ekranu nieko nebuvo. Turėjau Huawei Xs sulankstomą, tai vienintelis dalykas kas jam atsitiko – atsirado mirusių pikselių ekrane po kelių metų naudojimo.

Tomas

Sulenkiamieji rageliai bendroje telefonų masėje sudaro tik kelis %. Dauguma jų po garantinio laikotarpio veikia kaip paprastas, nes didysis ekranas per sulenkimo vietą pasidaro neveiksnus. Todėl beveik visi klientai paklausti ar pirktų kitą tokį, sako ne.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas