„Apple“ pristatė „iPhone 16 Pro“ serijos flagmanus: atnaujintas dizainas, kameros valdymo mygtukas, puikus baterijos veikimo laikas ir dar daugiau naujovių

Lukas Snarskis

2024-09-09, 21:23 (atnaujinta 2024-09-10, 05:08)

0 komentarų

JAV technologijų bendrovė „Apple“ pirmadienio vakarą surengė spaudos konferenciją, kurios metu pristatė naujausius savo produktus. Kaip ir buvo tikėtasi, kompanijos atstovai papasakojo apie gausybę naujų įrenginių, kurių laukė ne vienas gerbėjas.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
„Apple“ pristatė „iPhone 16 Pro“ serijos flagmanus: atnaujintas dizainas, kameros valdymo mygtukas, puikus baterijos veikimo laikas ir dar daugiau naujovių

Mes jau rašėme, jog „Apple“ pristatė „Watch Series 10“ išmaniuosius laikrodžius, apie kuriuos skaityti galite paspaudę čia. Tačiau laukiamiausia pirmadienio vakaro naujiena – „iPhone 16“ ir „iPhone 16 Pro“ serijos išmanieji telefonai.Apie „iPhone 16“ ir „iPhone 16 Plus“ galite skaityti paspaudę čia, o šiame tekste pateikiame informacija apie „Pro“ linijos modelius.

Naujasis „iPhone 16 Pro“ pasiūlys 6,3 colių, o „iPhone 16 Pro Max“ turės 6,9 colių įstrižainės ekraną. Abu išmanieji telefonai taip pat turi ir itin plonus ekrano rėmelius, kurie yra mažiausi tarp visų „Apple“ sukurtų telefonų.

„iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“ veiks su naujuoju „Apple A18 Pro“ mikroschemų rinkiniu bei „Apple Intelligence“ palaikymu. Jis greitesnis ir efektyvesnis nei „iPhone 16“ ir „iPhone 16 Plus“ esantis A18. „A18 Pro“ pagamintas naudojant 2-osios kartos 3 nm technologiją ir siūlo naują 16 branduolių „Neural Engine“ su 17 proc. didesniu atminties pralaidumu.

Su „Apple Intelligence“ užduotys atliekamos iki 15 proc. greičiau nei su senesnės kartos lustu. Naujas, spartesnis 6 branduolių GPU veikia iki 20 proc. greičiau nei „A17 Pro“. Naujas 6 branduolių CPU su dviem našumo ir keturiais efektyvumo branduoliais yra 15 proc. spartesnis ir 20 proc. efektyvesnis nei „A17 Pro“, su naujos kartos mašininio mokymosi greitintuvais. Jis taip pat palaiko didesnę USB-C spartą ir dvigubai spartesnį duomenų apdorojimą vaizdo kodavimui.

Naujoji „Fusion“ 48 MP raiškos kamera ir atnaujinta kameros sąsaja siūlo 2-osios kartos keturių pikselių jutiklį, su 0 užrakto uždelsimu 48 MP ProRAW ir HEIF nuotraukoms. Taip pat pirmą kartą siūloma 48 MP itin plataus kampo kamera su keturių pikselių jutikliu ir automatiniu fokusavimu.

Nuo šiol „iPhone 16 Pro“ yra ir 5x optinio priartinimo galimybę siūlanti teleobjektyvo kamera. Fotografijos stiliai taip pat buvo pertvarkyti, kad realiuoju laiku būtų galima pritaikyti spalvas ir šešėlius. Koregavimai taikomi konkrečioms spalvoms, o ne tik pridedant vieną atspalvį prie scenos.

Yra naujų juodai baltų parinkčių, natūralus stilius ir kt. Stiliai gali būti suasmeninti reguliuojant toną ir spalvą, juos galima pridėti po fotografavimo. Stilius galima taikyti tiesioginės peržiūros metu. „Apple“ tai apibūdina kaip panašų į profesionalų spalvų klasifikavimą realiuoju laiku.

„iPhone 16 Pro“ palaiko 4K120 filmavimo funkciją, kuri tapo įmanoma dėl greitesnio 48 MP raiškos „Fusion” kameros jutiklio. Fotoaparato programėlėje taip pat įdiegtas išmanusis garso apdorojimas, skirtas sumažinti vėjo keliamą triukšmą.

Fotoaparato valdiklis taip pat įgauna „Visual Intelligence“ - naują „Apple Intelligence“ funkciją, kuri yra išskirtinė „iPhone 16“ linijoje. Funkcija „Visual Intelligence“ iškviečiama naudojant „Camera Control“, o tai reiškia, kad naudotojai gali nukreipti įrenginio kamerą į kokį nors objektą ir ištraukti kontekstinę informaciją, pavyzdžiui, informaciją apie restoraną, taip pat atlikti veiksmus, pavyzdžiui, užpildyti kalendoriaus įvykį.

„iPhone 16 Pro“ serijos išmanieji telefonai gavo ir patobulintus mikrofonus, kurie palaiko erdvinio garso įrašymo funkciją vaizdo įrašymo metu, kad naudojant „AirPods“ arba „Apple Vision Pro“ būtų galima patirti dar daugiau įspūdžių. Naujoji „Audio Mix“ funkcija naudoja mašininį mokymąsi, kad atpažintų ir atskirtų foninį garsą ir kalbą.

Pavyzdžiui, „In-Frame Mix“ išskiria į kamerą įrašyto asmens balsą. „Cinematic Mix“ tvarko garsą kaip filme, kai ekrano garsas yra priekyje, o aplinkos garsai - aplinkoje. Taip pat bus atnaujinta „Voice Memos“ funkcija, leidžianti sluoksniuoti takelį ant esamų įrašų.

JAV rinkoje „iPhone 16 Pro“ kainuos nuo 999 JAV dolerių, o už tai pirkėjai gaus modelį su 128 GB vidinės atminties. „iPhone 16 Pro Max“ kainuos nuo 1 199 JAV dolerių ir turės 256 GB vidinės talpos. Deja, tačiau šių flagmanų kainos Lietuvoje kol kas nėra žinomos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas