Tai sukaustė daugelio internautų dėmesį #1: milžiniškas elektros kainų šuolis Lietuvoje, artėjantis „Samsung“ pristatymas, pavojaus signalas „Xiaomi“ telefonų turėtojams ir kas laukia kitą savaitę

Lukas Snarskis

2024-01-07, 17:00

0 komentarų

2023 metai jau atsidūrė istorijos knygose, o 2024 beveik suskaičiavo visas pirmosios savaitės dienas, valandas ir minutes. Prasidėjus naujiems metams – pristatome ir naują rubriką, kurioje bus galima apžvelgti skaitomiausias savaitės naujienas, rasti įdomiausius mūsų tekstus bei kitas technologijų pasaulio aktualijas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tai sukaustė daugelio internautų dėmesį #1: milžiniškas elektros kainų šuolis Lietuvoje, artėjantis „Samsung“ pristatymas, pavojaus signalas „Xiaomi“ telefonų turėtojams ir kas laukia kitą savaitę

Technologijų rinka nuolat juda į priekį – naujų produktų pristatymai, gandai apie ateities planus bei daugybė kitų įvykių. Naujų metų pradžia visuomet būna ganėtinai aktyvi, ypatingai antroji sausio pusė, tačiau veiksmo netrūksta ir pirmosiomis dienomis. Ne išimtis yra ir 2024 metai.

Pirmajai metų savaitei artėjant prie pabaigos ir daugeliui besiruošiant artėjančiam pirmadieniui – šiandien kviečiame pažvelgti į tai, kas įvyko pirmosios 2024 metų savaitės metu. Šiame tekste pateikiame skaitomiausias naujienas, įdomiausius šios savaitės tekstus bei dalinamės informacija apie ateities planus. Taigi, pradėkime nuo to, kas buvo populiaru šią savaitę.

Skaitomiausios pirmosios 2024 metų savaitės naujienos

Pirmoji 2024 metų savaitė nebuvo pati aktyviausia technologijų rinkoje, o bene didžiausias įvykis – „Samsung“ oficialiai patvirtino naujausių „Galaxy S24“ serijos išmaniųjų telefonų pristatymą. Ir nors ši naujiena sulaukė nemažo susidomėjimo, tačiau tai nebuvo skaitomiausias šios savaitės tekstas. Daugiausia dėmesio šią savaitę – didžiuliam elektros kainų šuoliui.

#1 Penktadienį užfiksuotas didžiulis elektros kainų šuolis. Praėjusį penktadienį buvo numatomas elektros energijos kainų šuolis „Nord Pool“ biržoje, o šiuo pranešimu su mūsų skaitytojais pasidalino „Ignitis“. Tuomet buvo teigiama, jog brangiausią valandą kilovatvalandės kaina sieks net 1,78 euro, o plačiau apie tai galite skaityti čia.

#2 „Lexus“ atskleidė savo strategiją ir kada ketina atsisakyti vidaus degimo variklių. Niekam ne paslaptis, jog vis daugiau automobilių gamintojų fokusuojasi ties elektromobilių gamyba. Apie savo ateities planus pasidalino ir „Lexus“ atstovai, kurie ne tik pristatė naujos kartos vien elektros energija varomų automobilių strategiją, bet ir atskleidė kada visiškai atsisakys vidaus degimo varikliais aprūpintų modelių gamyba. Plačiau apie tai galite skaityti paspaudę čia.

#3 Paskelbta oficiali „Samsung Galaxy S24“ serijos pristatymo data. Turbūt laukiamiausia šio mėnesio naujiena – tai „Galaxy S24“ serijos išmanieji telefonai. Kalbos apie „Samsung“ flagmanus internete vyksta jau bent keletą mėnesių, o spekuliacijas dėl išleidimo datos nutraukė pats gamintojas. Dabar belieka sulaukti spaudos konferencijos, kada paaiškės visos planuojamų pristatyti įrenginių savybės, o plačiau apie tai galite skaityti čia.

#4 „Xiaomi“ nustebino nė 100 eurų nekainuojančio telefono turėtojus. Pastaruosius mėnesius internete vis dažniau buvo kalbama apie „Xiaomi“ planus pristatyti naują operacinę sistemą. Nors Kinijos milžinė į tokias kalbas nereagavo, tačiau spalio pabaigoje viskas apsivertė aukštyn kojomis, kuomet bendrovės vadovas Lei Junas oficialiai pristatė naująją „HyperOS“ vartotojo sąsają. O šios naujienos sulaukė ir nė 100 eurų nekainuojantis modelis – plačiau apie tai skaitykite paspaudus čia.

#5 Ekspertai prognozuoja įspūdingą SSD diskų kainų šuolį, taip brangu nebuvo jau labai seniai. Didėjančios kainos visuomet yra jautri tema, todėl nieko keisto, kad numatomas SSD diskų kainų kilimas atsidūrė tarp skaitomiausių savaitės tekstų. Remiantis naujausiais duomenimis, artimiausiu metu prognozuojamas SSD diskų kainų šuolis, kuris gali pasiekti net 50 proc., o plačiau apie tai skaityti galite paspaudę čia.

Ką įdomesnio pasiūlėme savo skaitytojams pirmąją 2024 metų savaitę?

2024 metais keliame sau kiek kitokius tikslus nei anksčiau ir savo skaitytojams norime pasiūlyti daugiau įvairaus turinio. Nors dar tik metų pradžia ir ne visi projektai startavo, tačiau pirmąją šių metų savaitę dalinomės įvairiais patarimais ir kita naudinga informacija, kuri turi didesnę išliekamąją vertę nei naujienos, kurios po dienos jau tampa pasenusios.

Kviečiame pažvelgti į keletą šią savaitę publikuotų tekstų, kurie turėtų sudominti daugelį.

#1 Interneto greičio matuoklė – pasitikrinkite savo interneto greitį bei keletas paprastų gudrybių kaip paspartinti savo internetą. Interneto greitis arba sparta - bene pats svarbiausias ryšio kokybės parametras. Greitas internetas visada geriau už lėtą internetą. Tačiau ar jūsų namuose ar telefone naudojamas internetas yra pakankamai greitas? Pasitikrinti savo interneto spartą galite paspaudę čia, o tekste rasite ir keletą gudrybių.

#2 Europoje gausu pavojų saugumui keliančių „Xiaomi“ įrenginių. „Xiaomi“ yra ir vienas populiaresnių išmaniųjų telefonų Lietuvoje. Mūsų šalies rinkoje galima rasti įsigyti ne vieną bendrovės įrenginį, tačiau dalis mūsų renkasi tuos modelius, kurie mūsų šalyje oficialiai nėra pardavinėjami. Tai gali būti rizikingas sprendimas, o plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia ir sužinokite, kas yra svarbiausia.

#3 Turimas „Android“ telefonas fotografuoja kaip bulvė? Norint įsigyti gerai fotografuojantį išmanųjį telefoną – teks paploti apvalią sumą pinigų. Įsigijus vidutinės klasės įrenginį, nuotraukų kokybė dažniausiai būna ne pati geriausia, tačiau net ir pigesniems modeliams galima suteikti šiek tiek prabangos. Šiame tekste pateikėme informaciją apie naują programėlę, kuri leis nesudėtingai įsidiegti „GCam“ aplikaciją, o plačiau apie tai skaitykite čia.

#4 Temu atsiliepimai, nuolaidų kodai ir visa svarbiausia informacija. Jeigu dažnai apsiperkate internete – tikriausiai jau būsite pastebėję naują platformą, kuri žinoma kaip „Temu“. Šiame tekste apžvelgėme svarbiausius šios internetinės parduotuvės aspektus – kas ją valdo, ar patikima, prekių pristatymas, o visą informaciją vienoje vietoje rasite paspaudę čia.

#5 „OnePlus 12“ ir „OnePlus 12R“ telefonų palyginimas. Šiemet norime pasiūlyti daugiau įvairiausių palyginimų, o pirmajame šių metų tekste – netrukus Europoje debiutuosiančių „OnePlus“ išmaniųjų telefonų palyginimas. Sausio pabaigoje mūsų rinką pasieks „OnePlus 12“ ir „OnePlus 12R“, o tekste rasite pagrindinius šių įrenginių skirtumus ir visą informaciją, kuri jau dabar žinoma apie šiuos modelius. Plačiau skaityti galite paspaudę čia.

Ko galima tikėtis antrąją 2024 metų savaitę?

Antroji 2024 metų savaitė nusimato itin aktyvi. Visų pirma, sausio 9 dieną prasideda kasmetinė technologijų paroda CES 2024, kuri vyksta Las Vegase. Įvairiausios naujienos internete cirkuliuoja jau dabar, o krūva naujų produktų debiutuos kitą savaitę. Mūsų portale jūs rasite įdomiausias ir didžiausias naujienas iš šios parodos.

Jeigu norite sekti išskirtinai tik CES 2024 parodos naujienas – tai padaryti galite paspaudę čia. „Consumer Electronics Show“ kasmet sutraukia tūkstančius technologijų entuziastų, o į Las Vegasą savo naujienas atvyksta pademonstruoti šimtai gamintojų. Nusimato tikrai karšta savaitė. Tačiau tai dar ne viskas.

Antrąją šių metų savaitę ketiname pasiūlyti daugiau įvairių patarimų, o taip pat ir palyginimų. Ko galima tikėtis jau kitą savaitę? Visų pirma, jau paruošėme „Galaxy S24“ serijos įrenginių palyginimą. Taip, išmanieji telefonai dar nepristatyti, tačiau jau dabar žinoma daugelis pagrindinių savybių, galimos kainos, todėl viską pateiksime vienoje vietoje.

Kitai savaitei suplanuota ir nemažai įvairiausių naudingų tekstų su patarimais – „WhatsApp“ gudrybės, greitesnis telefonų įkrovimas, o taip pat ir visa informacija apie laukiamiausius išmaniuosius, kurie turėtų būti pristatyti jau artimiausiu. Ir tai dar tikrai ne viskas. Kitą savaitę bus publikuojamos ir pirmosios šių metų apžvalgos.

Taip pat, jeigu turite pasiūlymų ar norite mūsų portale rasti daugiau tam tikros informacijos – pasidalinkite tuo komentarų skiltyje. Ir dar – jau kitą savaitę ketiname pristatyti keletą naujų galimybių savo lankytojams, tad, nepamirškite apsilankyti čia ir ateityje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas