Tai sukaustė daugelio internautų dėmesį #2: vairuotojus Lietuvoje įsiutinusios naujienos iš „Regitros“, svarbūs „Gmail“ atsinaujinimai ir gausybė naujienų iš Las Vegase įvykusios technologijų parodos

Lukas Snarskis

2024-01-14, 17:11

0 komentarų

Naujų metų pradžia technologijų rinkoje – itin aktyvi. Kaip žinia, šią savaitę daugelio dėmesį sukaustė Las Vegase vykusi technologijų paroda CES 2024. Mūsų portale ir toliau tęsiama nauja rubrika, kurioje bus galima apžvelgti skaitomiausias savaitės naujienas, rasti įdomiausius mūsų tekstus bei kitas technologijų pasaulio aktualijas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tai sukaustė daugelio internautų dėmesį #2: vairuotojus Lietuvoje įsiutinusios naujienos iš „Regitros“, svarbūs „Gmail“ atsinaujinimai ir gausybė naujienų iš Las Vegase įvykusios technologijų parodos

Technologijų rinka nuolat juda į priekį – naujų produktų pristatymai, gandai apie ateities planus bei daugybė kitų įvykių. Naujų metų pradžia visuomet būna ganėtinai aktyvi ir, kaip jau minėjome, šią savaitę daugelio akys buvo nukreiptos į Las Vegase įvykusią technologijų parodą CES 2024.

Antrajai šių metų savaitei artėjant prie pabaigos ir daugeliui besiruošiant artėjančiam pirmadieniui – šiandien kviečiame pažvelgti į tai, kas įvyko antrosios 2024 metų savaitės metu. Šiame tekste pateikiame skaitomiausias naujienas, įdomiausius šios savaitės tekstus bei dalinamės informacija apie ateities planus. Taigi, pradėkime nuo to, kas buvo populiaru šią savaitę.

Skaitomiausios antrosios 2024 metų savaitės naujienos

Kaip jau minėjome, antroji šių metų savaitė buvo itin aktyvi, o pagrindinė to priežastis – CES 2024 technologijų paroda. Daugelis skaitomiausių šios savaitės naujienų atkeliauja būtent iš Las Vegase vykusios parodos, tačiau veiksmo netruko ir Lietuvoje. Kviečiame pažvelgti į skaitomiausių šios savaitės naujienų penketuką.

#1 „Regitra“ praneša apie pokyčius vairuotojams, kurie ketina registruoti automobilį. Valstybės duomenų agentūrai paskelbus mokestinių metų vartotojų kainų indeksą, keičiasi automobilių registracijos mokesčio dydžiai. Pagal naująjį kainų indeksavimą, „Regitroje“ tarifai bus atnaujinti ir pradėti taikyti jau dabar. Plačiau apie tai skaityti galite paspaudę čia.

#2 „Samsung“ pristatė neįtikėtiną ekraną, kokio rinkoje dar nėra buvę. Kompanijos atstovai pademonstravo pirmąjį pasaulyje skaidrų „Micro LED“ ekraną, kuris nustebins ne tik savo savybėmis, bet ir milžiniška kaina.

Skaidrūs ekranai nėra naujiena rinkoje, o „Samsung“ tokius sprendimus tobulina dar nuo 2015 metų, kuomet pirmąsyk pademonstravo tokio tipo technologiją. Tačiau naujasis skaidrus „Micro LED“ ekranas žada pasiūlyti naudotojams geresnę patirtį, lyginant su konkurentais. Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

#3 Amerikiečių sukurtas elektromobilis patiks greičio mėgėjams, tačiau jo kaina gali ir šokiruoti. Las Vegase pagaliau pristatytas naujasis „Mullen Five RS“ elektrinis automobilis, kuris aprūpintas keturiais varomais ratais, dviejų laipsnių pavarų dėžę ir žada pasiūlyti daugiau nei 1000 arklio galių. Teigiama, kad „Five RS“ nuo 0 iki 97 km/val. per mažiau nei 2 sekundes, o maksimalus greitis – daugiau nei 322 km/val. Sužinokite daugiau detalių paspaudę čia.

#4 „Gmail“ programėlė pasipildė galimybe, kokios daugelis laukė jau ne vienerius metus. „iPhone“ išmaniųjų telefonų turėtojai jau seniausiai gali pažymėti visus el. pašto dėžutėje esančius laiškus ir juos ištrinti vos kelių mygtukų paspaudimų. Atrodo, kad „Google“ po labai ilgo laiko pagaliau įsiklausė į savo naudotojus ir baigė kurti minėtą galimybę, kuri netrukus atsiras ir „Android“ operacinę sistemą naudojančiuose įrenginiuose. Plačiau apie tai – paspaudus čia.

#5 „Samsung“ niekaip neišsprendžia problemos, kurią sukelia programinės įrangos atnaujinimas. Vartotojams pradėjus atsinaujinti savo išmaniuosius telefonus – išryškėjo ganėtinai didelė problema, kuri gali turėti ilgalaikės žalos įrenginių ekranams. Aiškėja, jog naujoji „One UI 6.0“ turi problemų su ekrano taškų poslinkio funkcija, skirta sumažinti ekrano išdegimo tikimybę. Pietų Korėjos milžinė žino apie šią problemą ir jau kuris laikas aktyviai dirba, kad ji būtų išspręsta. Kaip bebūtų, viskas vyksta ne taip greitai kaip norėtųsi, o daugiau apie tai – paspaudus čia.

Ką įdomesnio pasiūlėme savo skaitytojams pirmąją 2024 metų savaitę?

2024 metais keliame sau kiek kitokius tikslus nei anksčiau ir savo skaitytojams norime pasiūlyti daugiau įvairaus turinio. Nors dar tik metų pradžia ir ne visi projektai startavo, tačiau antrąją šių metų savaitę dalinomės įvairiais patarimais ir kita naudinga informacija, kuri turi didesnę išliekamąją vertę nei naujienos, kurios po dienos jau tampa pasenusios.

Kviečiame pažvelgti į keletą šią savaitę publikuotų tekstų, kurie turėtų sudominti daugelį.

#1 „Sonos Era 100“ garso kolonėlės apžvalga. Šią savaitę buvo paruošta pirmoji šių metų apžvalga. Nors įvairių įrenginių apžvalgos mūsų portale pasirodo ne taip ir dažnai, tačiau tikimės, kad šiemet pavyks pasiūlyti daugiau tokių tekstų. Jeigu svarstote apie „Sonos Era 100“ – rekomenduojame perskaityti apžvalgą, kurią rasite paspaudę čia.

#2 Kaip naudotis ta pačia „WhatsApp“ paskyra keliuose skirtinguose įrenginiuose? Susirašinėjimo ir pokalbių programėlė „WhatsApp“ ne vienerius metus vartotojams buvo prieinama tik viename įrenginyje. Jeigu naudojate daugiau nei vieną telefoną – jums veikiausiai ne kartą teko susidurti su problema sinchronizuojant aplikacijos informaciją tarp skirtingų prietaisų. Kokius veiksmus reikia atlikti – sužinokite viską, paspaudę čia.

#3 Kaip maksimaliai greitai įkrauti išmaniojo telefono bateriją? Nors gamintojai jau kuris laikas siūlo itin sparčias telefonų baterijų įkrovimo galimybes, tačiau yra nemažai faktorių, kuriais turėtumėme pasirūpinti ir mes patys. Labai paprasti sprendimai gali nulemti tai, kaip greitai bus įkrauta jūsų turimo įrenginio baterija. Plačiau apie tai – paspaudus čia.

#4 Artėjantys išmaniųjų telefonų pristatymai – kokių naujienų sulauksime artimiausiu metu? Prasidėjus 2024 metams – prasideda ir pirmųjų išmaniųjų telefonų pristatymai. Kaip ir įprasta, daugelis gamintojų jau ruošiasi spaudos konferencijoms, kur bus pademonstruoti naujausi aukščiausios klasės įrenginiai. Plačiau apie tai – paspaudus čia.

#5 Naujienos iš CES 2024 technologijų parodos. „Consumer Electronics Show“ kasmet rengiama Las Vegaso konferencijų centre Vinčesteryje, o naujienos iš šio renginio sulaukia nemažai dėmesio. Šiemet pasistengėme pateikti kuo daugiau naujienų iš šios parodos, o visas jas peržiūrėti galite paspaudę čia.

Ko galima tikėtis trečiąją 2024 metų savaitę?

Artėjanti savaitė – bene laukiamiausia dėl „Samsung“ įvykstančios spaudos konferencijos, kurios metu bus pristatyti naujausi „Galaxy S24“ serijos išmanieji telefonai. Žinoma, kaip ir įprasta, visą naujausią informaciją iš šio renginio jūs rasite ir mūsų portale.

Kitą savaitę planuojame paruošti jums keletą naujų apžvalgų, o taip pat ir vėl dalinsimės patarimais, kurie gali būti naudingi ne tik išmaniųjų telefonų naudotojams, tačiau ir kitų elektronikos prietaisų turėtojams. Trečios savaitės pabaigoje, prieš pat savaitgalį, turėtų pagaliau debiutuoti ir nemažas šio portalo atnaujinimas, o taip pat ketiname pasiūlyti ir konkursus mūsų lankytojams.

Taip pat, jeigu turite pasiūlymų ar norite mūsų portale rasti daugiau tam tikros informacijos – pasidalinkite tuo komentarų skiltyje. Ir dar – jau kitą savaitę ketiname pristatyti keletą naujų galimybių savo lankytojams, tad, nepamirškite apsilankyti čia ir ateityje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas